Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πόσο πάει το ανθρώπινο κρέας; (Photos)

….Είμαστε όλοι κρέας :
το πραγματικό κόστος της χρήσης ζωικών προιόντων για τα ζώα, τον άνθρωπο, τον πλανήτη…

Τα ζώα του πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι τα ξεχασμένα θύματα ενός ολοκαυτώματος χωρίς
προηγούμενο. 

Κάθε χρόνο 49 δισεκατομμύρια ζώα θανατώνονται από τις βιομηχανίες κρέατος, γάλατος και αυγών ....
και άλλα τόσα εκατομμύρια ζώα στο κυνήγι, τις δοκιμές φαρμάκων και καλλυντικών και άλλες απεχθείς δραστηριότητες του ανθρώπου.
 
Παίρνοντας θέση απέναντι στο μαρτύριο τους και φωνή για όλα τα πλάσματα που δε μπορούν να μιλήσουν, η συλλογικότητα Vegan Θεσσαλονίκης και η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία οργάνωσαν στα πλαίσια του Greenwave Festival 2013 την εκδήλωση με τίτλο
“Είμαστε όλοι κρέας: Το αληθινό κόστος της κρεοφαγίας”.


Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Αμερικανού ακτιβιστή για τα ζώα Gary Yourofsky, στην οποία καταρρίπτονται οι μύθοι σχετικά με την αναγκαιότητα των ζωικών προιόντων στη δίαιτα του ανθρώπου και δίνονται με σαφήνεια οι ηθικές, ιατρικές και οικολογικές συνέπειες της εκμετάλλευσης και θανάτωσης των ζώων. 

Παράλληλα με την προβολή, εθελοντές της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίες μετέφεραν με τρόπο άμεσο και ζωντανό το μήνυμα της εκδήλωσης.

Τυλιγμένοι σαν κομμάτια κρέας στο ράφι σουπερμάρκετ, τα γυμνά τους σώματα φανέρωσαν την ομοιότητα του ανθρώπινου κρέατος με τα άλλα ζώα του πλανήτη και κατήγγειλαν το θάνατο και την εμπορία των ζώων από τις καιροσκόπες και απάνθρωπες βιομχανίες κρέατος.
Όπως το έθεσε και Βρεττανός φιλόσοφος Jeremy Bentham το αληθινό ερώτημα δεν είναι αν τα ζώα μπορούν να λογικευτούν ή να μιλήσουν αλλά μάλλον αν υποφέρουν όπως κι εμείς.



Εάν ανοίξουμε τα μάτια, την καρδιά και το μυαλό μας μπορούμε να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση τους και να κατανοήσουμε τη δύναμη που έχουν οι ατομικές και συλλογικές επιλογές μας για να τερματίσουμε τη σκλαβιά και το μαρτύριο τους.


http://www.groov-e.gr/2310/12467/