Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τάισαν "ΛΑΣΠΗ" τους φτωχούς...Σοβαρές καταγγελίες για το που πάνε τα χρήματα για τους ΑΠΟΡΟΥΣ!

Παραμονές πρωτοχρονιάς.

Και ενώ η έκπτωτη κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου αγωνιά, χιλιάδες συμπολίτες μας, στήνονται στο κρύο και στην ουρά, αγωνιώντας για το αν θα προλάβουν ένα πιάτο φαί.

Δυστυχώς από την τελευταία φορά που έγινε ρεπορτάζ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) στην οδό Πειραιώς και Σοφοκλέους, τα πράγματα έχουν αλλάξει προς  το χειρότερο!

Ο Δήμαρχος Καμίνης παρόλο που εκλέχθηκε ξανά στο τιμόνι του Δήμου Αθηναίων, φαίνεται να έχει εγκαταλείψει πλήρως τους άπορους συνανθρώπους μας, ....
πετώντας τους σε ένα κλουβί, ένα πιάτο παγωμένο φαγητό και αφήνοντάς τους να τρώνε σαν τα σκυλιά στην μέση του δρόμου.

Δεν τα λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι που συναντήσαμε και οι τραγικές εικόνες που απαθανατίσαμε.

«ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»

Το μαγειρευμένο φαγητό έχει δώσει την θέση του σε συσκευασμένα πιάτα πρόχειρου και παγωμένου φαγητού κυρίως μακαρόνια ή ρύζι, τα οποία σερβίρονται με ένα κομμάτι ξερό ψωμί, χωρίς τυρί, χωρίς φρούτο, χωρίς λάδι ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό. Αλήθεια τα χρήματα που προορίζονται για τις ευπαθείς ομάδες φτάνουν μόνο για μισό πιάτο φαγητό κύριε Καμίνη;

Ανήμερα των Χριστουγέννων περίπου 800 άνθρωποι έκαναν γιορτές με γαλοπούλα, σαλάτα μελομακάρονα και κουραμπιέδες και ένα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλιζε την τεράστια αίθουσα στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ. Το γεύμα που προσφέρθηκε από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (από το ίδιο που έγινε και το σημερινό ρεπορτάζ) ονομάστηκε γεύμα «αγάπης και ανθρωπιάς».

Εμείς θα το ονομάζαμε γεύμα υποκρισίας που γίνεται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα και καλύπτεται από τα ΜΜΕ δίνοντας την εντύπωση ότι οι άποροι της Αττικής χαίρουν σεβασμού και αγάπης και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.

Το ίδιο απόγευμα όσοι δεν μπόρεσαν να πάνε στο Ρουφ «τιμωρήθηκαν» έχοντας για Χριστουγεννιάτικο πιάτο σκέτο λαχανόριζο όπως μας είπαν!

Δείτε επίσης στην φωτογραφία ποιο είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που αντικρίζουν στην πραγματικότητα οι άποροι. Ένα φτηνό και άθλιο κατασκεύασμα το οποίο ούτε που προλαβαίνουν να δουν, περιμένοντας στην ουρά για λίγο φαγητό.






Δημότης του Δήμου Περιστερίου που ζήτησε ένα πιάτο φαγητό, αναφέρει ότι μπήκε σε λίστα αναμονής από «γραφείο βιτρίνα» το οποίο όπως καταγγέλλει λειτουργεί κάτω από την μύτη του κ. Παχατουρίδη. Οι αρμόδιοι του είπαν πως για να έχει ένα πιάτο φαγητό θα πρέπει να περιμένει τρεις ολόκληρους μήνες:




πηγή