Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Χίος: Δικογραφία εις βάρος των δύο ανήλικων παιδιών που σκότωσαν το γατάκι

Δικογραφία εις βάρος των δύο ανήλικων αγοριών που τελικά όπως αποδείχτηκε συμμετείχαν στη θανάτωση ενός γατιού στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 στην πόλη της Χίου σχημάτισε το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού. Αυτό εξήγησε στο zoosos.gr o Βασίλης Αγιαννίδης πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου που είχε κάνει και καταγγελία σχετικά με αυτό το έγκλημα.

Το χρονικό της υπόθεσης...Τα δύο αγόρια ηλικίας περίπου 8 ετών, μόλις τέλειωσαν από το σχολείο την περασμένη Δευτέρα, πήγαν σ’ ένα κατάστημα πώλησης κατοικίδιων, το οποίο βρίσκεται στην οδό Φιλίππου Αργέντη και πήραν από τον υπάλληλο δύο γατιά.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα ζώα στην είσοδο μιας πολυκατοικίας επί της οδού Κοντογιάννη 4. Βρήκαν την πόρτα του κτιρίου ανοιχτή μπήκαν μέσα και τα χτύπησαν επανειλημμένα.

Από τις φωνές του ζώου που ούρλιαζε οι ένοικοι βγήκαν από τα διαμερίσματα τους και είδαν ένα παιδί ηλικίας περίπου 8 ετών να φεύγει τρέχοντας.

Το μόνο που πρόλαβαν να δουν ήταν ότι επρόκειτο για μικρό παιδί που φορούσε κίτρινη μπλούζα και γκρι παντελόνι. Στην είσοδο του κτιρίου οι αυτόπτες μάρτυρες βρήκαν το ένα γατί νεκρό μέσα στα αίματα, ενώ ένα δεύτερο με ματωμένο το πρόσωπο του είχε κρυφτεί τρομαγμένο λίγο πιο εκεί στο κλιμακοστάσιο.

Ο κ. Αγιαννίδης έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Χίου και ψάχνοντας έμαθε ότι η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος πώλησης ζώων που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από το σημείο που έγινε το έγκλημα, είχε καταγράψει τα δύο παιδιά την ώρα που ο υπάλληλος τους έδινε τα γατάκια.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσκόμισε το βίντεο στην Αστυνομία και κατάθεση έδωσε και ο υπάλληλος. Έτσι εξακριβώθηκε ποιο ήταν το παιδί, που το είδαν στην πολυκατοικία, αλλά ποιος ήταν φίλος του που συμμετείχε στο έγκλημα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δύο ανήλικοι δεν θα διωχθούν για τη θανάτωση του ενός γατιού και την κακοποίηση του άλλου. Οι γονείς τους μόνο θα κατηγορηθούν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.