Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Να σταματήσει τώρα το έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταδικάζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.
 

Η βάρβαρη σφαγή που διεξάγεται με θύματα ανυπεράσπιστους ανθρώπους ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά, έχει ως στόχο να βάλει οριστικό τέλος σε οποιαδήποτε προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης του Παλαιστινιακού ζητήματος, σε οποιαδήποτε....
σκέψη για ικανοποίηση του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού να ζήσει ελεύθερος στη γη του.
  
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη πλήρη στήριξη που παρέχουν στο κράτος του Ισραήλ οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συνεργασία σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα και την επίδειξη τηλεοπτικής συμπόνοιας, κρύβεται η ολόπλευρη στήριξη στην φονική μηχανή που πραγματοποιεί την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. 

ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση σαμποτάρουν συστηματικά οποιαδήποτε προσπάθεια να παρθεί απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 
  
Καταδικάζουμε την υποκριτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συνεχίζει να παρέχει κάθε είδους διευκόλυνση στη φονική μηχανή του Ισραήλ, με στρατιωτικές συμφωνίες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αλλά και σε διμερές επίπεδο. 
 
Την ίδια στιγμή καλλιεργούν, με την αμέριστη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, την απαράδεκτη λογική των ίσων αποστάσεων, εξισώνοντας θύτες και θύματα, προσπαθώντας να ανακόψουν το διογκούμενο κύμα οργής του ελληνικού λαού απέναντι στην Ισραηλινή θηριωδία.
  
Καλούμε όλους τους μουσικούς, όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, την καταδίκη τους απέναντι στο κράτος του Ισραήλ αλλά και στην στήριξη που του παρέχουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε., συμπεριλαμβανόμενης και της ελληνικής κυβέρνησης.
  
Απαιτούμε:            
·        Να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
·        Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις.
·        Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.
·        Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.
·        Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού και η άρση κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
·        Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
·        Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
·        Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
·        Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Για το Δ.Σ.
                    Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας
     Βασίλης Παρασκευόπουλος                          Νίκος Στρατηγός